Ik neem je mee in de wereld
van het weelderig groen

Vanaf 1 januari 2017 geef ik alleen nog lezingen in de directe omgeving van Zutphen (circa een straal van 40 kilometer), mits de locatie goed bereikbaar is met het openbaar vervoer

Lezingen


Een kijkje in een aantal beroemde tuinen

Geniet van de eigentijdse ontwerpen en de sublieme plantencombinaties in een aantal beroemde tuinen. Foto's uit Chaumont sur Loire, De tuinen van Ruinen, De tuinen van Mien Ruys, Makeblijde, Jardenne en Appeltern.Lees hier meer over wat een tuinclub vond van deze lezing.

Regenwater afvoeren in de tuin
Een lezing met praktische tips over hoe je het regenwater kunt opvangen in eigen tuin in plaats van door het riool. Regenwaterafvoer wordt steeds meer gestimuleerd door gemeentes. Veel ruimte voor uitwisseling en vragen over praktische toepasbaarheid.

Beplanting kiezen in de tuin
Hoe zet ik de juiste plant op de juiste plek. Een korte inleiding over het maken van een beplantingsplan, met aandacht voor de natuurlijke standplaats van planten en successie in de natuur. Een actieve workshop, inclusief het maken van een vlekkenplan. Deze lezing is ook als cursus beschikbaar, waarna je met een compleet beplantingsplan naar huis gaat.

Oeps, wat moet ik met mijn tuin?
Over onderhoudsvriendelijk tuinieren zonder de tuin dicht te straten. Sommige planten vragen minder onderhoud dan bestrating. De lezing is een stimulans voor mensen die er over denken om in plaats van bestraten tóch voor eenvoudige beplanting te kiezen.

Tuinplezier in een droge tuin
Over planten die goed tegen droogte kunnen. Een must als je elke dag de planten moet gieten omdat ze anders verdorren. Er is een grote keus aan planten die juist gelukkig zijn in een droge tuin.

 
De kosten van een lezing bedragen €150,- (excl. BTW, reiskosten, beamer en overige kosten). De duur is 2 uur, of af te spreken. De lezingen worden verlevendigd met veel foto's op een PowerPointpresentatie.